Kuchyně
Italská
Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
3 hod. 5 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si chutné řezy z listového těsta s čokoládovým ganache a pudinkovým krémem podle Markéty Krajčovičové.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 438 kJ / 584 kcal
Bílkoviny
7,40 g
Tuky
38,10 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
0,39 g
Sacharidy
51,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Listové těsto rozbalíme i s pečicím papírem vložíme na plech. Druhé těsto rádýlkem nakrájíme tak, aby vzniklo 15 čtverců. Nakrájenou část potřeme rozšlehaným vejcem. Oba plechy poté vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 30 minut. Po vychladnutí každý čtverec rozkrojíme podélně na půl.
02.Do většího hrnce dáme asi 0,5 l vody. Na něj položíme misku, ve které smícháme smetanu s medem. Po zahřátí přidáme čokoládu a smícháme.
03.Část mléka odlijeme do menší misky a smícháme s pudinkem. Zbytek nalijeme do hrnce, přisypeme cukr a promícháme. Po zahřátí mléka v hrnci přidáme mléko s pudinkem a mícháme do zhoustnutí.
04.Upečené nenařezané listové těsto přendáme do vyššího plechu, na něj nalijeme ganache a rozprostřeme po celé ploše. Navrch naskládáme spodní část upečených čtverců. Do cukrářského sáčku dáme pudink a každý čtverec zvlášť jím naplníme. Nakonec přiklopíme vrchní částí a dáme vychladnout.
05.Podáváme vychlazené, nakrájené na jednotlivé čtverce, ozdobené trochou rozpuštěné čokolády (pomocí kornoutku z pečicího papíru) a lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT