Řezy z listového těsta s ganache
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

15 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si chutné řezy z listového těsta s čokoládovým ganache a pudinkovým krémem podle Markéty Krajčovičové.

Tagy

Party

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 15 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Listové těsto

  • 2 × balení listového těsta Belbake
  • 1 × vejce

Čokoládová ganache

  • 500 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 80 g květového medu Marlene
  • 750 g hořké čokolády na vaření Fin Carré

Pudink

  • 500 ml plnotučného mléka Pilos
  • 1,5 × balení vanilkové pudinku Belbake
  • 50 g cukru krystal Castello
  • čerstvá máta na dozdobení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 438 kJ / 584 kcal

Bílkoviny

7,40 g

Tuky

38,10 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

0,39 g

Sacharidy

51,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Listové těsto

01.Listové těsto rozbalíme i s pečicím papírem vložíme na plech. Druhé těsto rádýlkem nakrájíme tak, aby vzniklo 15 čtverců. Nakrájenou část potřeme rozšlehaným vejcem. Oba plechy poté vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 30 minut. Po vychladnutí každý čtverec rozkrojíme podélně na půl.

Čokoládová ganache

02.Do většího hrnce dáme asi 0,5 l vody. Na něj položíme misku, ve které smícháme smetanu s medem. Po zahřátí přidáme čokoládu a smícháme.

Pudink

03.Část mléka odlijeme do menší misky a smícháme s pudinkem. Zbytek nalijeme do hrnce, přisypeme cukr a promícháme. Po zahřátí mléka v hrnci přidáme mléko s pudinkem a mícháme do zhoustnutí.

Řezy z listového těsta

04.Upečené nenařezané listové těsto přendáme do vyššího plechu, na něj nalijeme ganache a rozprostřeme po celé ploše. Navrch naskládáme spodní část upečených čtverců. Do cukrářského sáčku dáme pudink a každý čtverec zvlášť jím naplníme. Nakonec přiklopíme vrchní částí a dáme vychladnout.

Servírování

05.Podáváme vychlazené, nakrájené na jednotlivé čtverce, ozdobené trochou rozpuštěné čokolády (pomocí kornoutku z pečicího papíru) a lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo